
A szőlő hagyományos kézműves technológiával kerül feldolgozásra, majd az erjesztés hőmérsékletét a pince adja.
A borkészítés nálunk mindig családi hagyomány volt. A pincét még az ükszülők építették, mely az évek során folyamatos felújításon ment és megy át. A szőlő művelés és a borkezelés alapjait szüleinktől és nagyszüleinktől sajátítottuk el. Általuk szerettük meg ezt a mesterséget, ők tanították meg tisztelni a szőlőt és a bort. A borainkhoz felhasznált szőlő a töki Nyakas-hegy oltalom alatt álló részéről az Elletések - düllőről származik. Jelenleg 1/3 hektáron kézi műveléssel gazdálkodunk, családommal. Rajta Cserszegi-fűszeres, Olaszrizling, Zweigelt, Kékfrankos, Merlot és Kadarka fajtákkal. A szőlő hagyományos kézműves technológiával kerül feldolgozásra, majd az erjesztés hőmérsékletét a pince adja. Hideg pince lévén, az alacsony hőmérséklet következtében a gyümölcsösség boraink legfőbb jellemzője.
Kategória: | Pince & Borászat |
Saját borainkat kínáljuk a házias ételeink mellé egy baráti, nyugodt környezetben. A Hangulatról nyáron a hűvös pince...
BővebbenEtyeki és Váli szőlőket dolgozok fel. Az ültetvények nagy része 30 éves, de van közöttük fiatal telepítés is. Zöld veltelíni,...
BővebbenPincénk Zsámbékon a Nyakas-hegyen lévő Szuszogó úti pincesoron található. Már több mint 20 éve készítünk borokat a család és...
Bővebben