A szőlő hagyományos kézműves technológiával kerül feldolgozásra, majd az erjesztés hőmérsékletét a pince adja.
A borkészítés nálunk mindig családi hagyomány volt. A pincét még az ükszülők építették, mely az évek során folyamatos felújításon ment és megy át. A szőlő művelés és a borkezelés alapjait szüleinktől és nagyszüleinktől sajátítottuk el. Általuk szerettük meg ezt a mesterséget, ők tanították meg tisztelni a szőlőt és a bort. A borainkhoz felhasznált szőlő a töki Nyakas-hegy oltalom alatt álló részéről az Elletések - düllőről származik. Jelenleg 1/3 hektáron kézi műveléssel gazdálkodunk, családommal. Rajta Cserszegi-fűszeres, Olaszrizling, Zweigelt, Kékfrankos, Merlot és Kadarka fajtákkal. A szőlő hagyományos kézműves technológiával kerül feldolgozásra, majd az erjesztés hőmérsékletét a pince adja. Hideg pince lévén, az alacsony hőmérséklet következtében a gyümölcsösség boraink legfőbb jellemzője.
| Kategória: | Pince & Borászat |
Borkóstolók, családi, baráti és céges rendezvények lebonyolítása.
BővebbenA Cardium jelentése szívkagyló. A névválasztásban a helyhez való kötődésünket, a boraink jellemző értékeit, illetve...
BővebbenKínálatunkban a borvidékre jellemző fehérborok mellett gyöngyözőbor es egy különleges Perbáli rose is megtalálható.
Bővebben