Magunk telepítette kékfrankos és merlot adja a vörösbor alapját, körülbelül 70-30 %-os arányban. Jelenleg a fehérbor szürkebarát szőlőből készül.
Horgos Zsolt vagyok.
Nem borász.
Nem szőlész.
Műkedvelő.
És kíváncsi.
A magam szórakozására.
Húsz éve vásároltunk Tökön, a Nyakas-hegy oldalában egy szőlőterületet. Azóta is az érdekel, hogy mit lehet kihozni belőle. Magunk telepítette kékfrankos és merlot adja a vörösbor alapját, körülbelül 70-30 %-os arányban. Jelenleg a fehérbor szürkebarát szőlőből készül.
A művelésben hozamkorlátozásra törekszünk és nem használunk gyom- és rovarirtó, valamint felszívódó permetező szereket.
BővebbenA finom borok és ételek, a szép természeti környezet kedvelőinek mutatjuk meg egy kézműves borászat csodáit.
BővebbenA szőlő hagyományos kézműves technológiával kerül feldolgozásra, majd az erjesztés hőmérsékletét a pince adja.
Bővebben