A méhészkedés nálunk családi hagyomány, amit még a dédnagyanyám kezdett el a 19. század közepén. Az így felhalmozódott tudást már generációk óta őrizzük.
A méhészkedést apám mellett, 13 éves gyermekként kezdtem el Mákófalván, egy Kolozsvár melletti kalotaszegi kis faluban. Egészen fiatal felnőttkoromig műveltem e számomra kedves mesterséget, majd 20 évig villamosmérnökkén dolgoztam, ám úgy éreztem, hogy a méhészkedés az, amiben leginkább ki tudok teljesedni, így 2005-ben, már Magyarországon megnyitottam a saját méhészetemet.
A méhészet Mányon található, de az értékesítést többnyire Zsámbékon bonyolítom le. Mány rendkívül jó földrajzi adottságaiból fakadóan gazdag méhlegelők találhatóak a környéken akác, repce, napraforgó, szolidágó, illetve különböző gyümölcs, mezei és vadvirágokból.
Ez garantálja, hogy a méhek által termelt méz kiváló minőségű legyen. Jelenleg 150 méhcsaládom van, de ez a mennyiség évről évre kicsit változik. Elsősorban mézet forgalmazunk, de emellett propoliszt is szedünk, ami bizonyítottan nagyon jó immunerősítő.
2010 óta Zsámbékon és környékén én vagyok a méhegészségügyi felelős. A feladataim közé tartozik, hogy megőrizzem a környék méhcsaládjainak egészségét és egyeztessek a hatósági állatorvossal annak érdekében, hogy a betegségeket vissza lehessen szorítani.
A méhészkedés, mint családi örökség fenntartását fontosnak tartom, így az erdélyi méhészetet a húgom vezeti, illetve a magyarországi méhészet munkálataiba és az értékesítésbe a fiam is besegít.
Évente tartok a budaörsi iskolában mézes reggelit, ahol a gyerekek és tanárok megkóstolhatják a nálam termelt mézeket.
termelői méz helyszínen és rendelésre is
hétfő: | 08:00 - 16:00 |
kedd: | 08:00 - 16:00 |
szerda: | 08:00 - 16:00 |
csütörtök: | 08:00 - 16:00 |
péntek: | 08:00 - 16:00 |
szombat: | zárva |
vasárnap: | zárva |