Etyeki és Váli szőlőket dolgozok fel. Az ültetvények nagy része 30 éves, de van közöttük fiatal telepítés is. Zöld veltelíni, szürkebarát, sauvignon blanc, chardonnay és pinot noir fajtákkal dolgozunk.
A birtok története:
2012 óta vezetem immáron kéthektáros borászatomat a sokra hivatott Etyek-Budai borvidéken. Feleségemmel, Dórával közös célunk egy igazi családi borászat megteremtése, ahol egyedi borokkal kedveskedhetünk vendégeinknek, megmutatva a borvidék értékeit, saját arculatát. Ennek megfelelően a család apraja-nagyja kiveszi a részét a szőlő és a pince körüli tennivalókból, így válik igazi családi borászattá a vállalkozásunk. Tulajdonos: Gervai János: Bár a birtoképítésbe első generációsként, önerőből vágtam bele, mindehhez komoly szakmai hátteret nyújtottak korábbi munkahelyeim. 2011 és 2020 között Michelin csillagos éttermekben is találkozhattak velem a gasztronómia és a borok iránt érdeklődők. 2013 és 2018 között az ONYX, majd – Széll Tamást és csapatát követve – a STAND Étterem head sommelier-jeként minden nap megtapasztalhattam, hogy bármennyire is összetett a munkánk, a vendéget elsősorban egy jóleső bor érdekli, ez motiválja arra, hogy legközelebb is az általam ajánlott palackot válassza
A pince és a hozzá tartozó üzem bemutatása:
Kis Sváb pincében dolgozok. Acél tartájokban és fahordóban erjed és érik a bor. Kosaras préssel dolgozok.
Az ültetvény bemutatása:
Etyeki és Váli szőlőket dolgozok fel. Az ültetvények nagy része 30 éves, de van közöttük fiatal telepítés is. Zöld veltelíni, szürkebarát, sauvignon blanc, chardonnay és pinot noir fajtákkal dolgozunk.
A birtok borai:
Sikkes házasítás és a borvidékre jellemző 3 fajta bor: Sauvignon Blan, Chardonnay, Pinot Noir.
Vendégfogadás és egyéb szolgáltatások:
15-max 20 főig tudunk kóstoló vendégeket fogadni akár a pincében, akár dűlő túrára. Hideg tálakkal, vagy egy hangulatos bográcsozással kísérve.
Pincénk és szőlő ültetvényeink Tökön (Etyek-Budai Borvidék) a Nyakas-tetőn találhatók. Előzetes bejelentkezés után boraink egész...
BővebbenA Cardium jelentése szívkagyló. A névválasztásban a helyhez való kötődésünket, a boraink jellemző értékeit, illetve...
BővebbenA finom borok és ételek, a szép természeti környezet kedvelőinek mutatjuk meg egy kézműves borászat csodáit.
Bővebben