Budai családi pince

A szőlő hagyományos kézműves technológiával kerül feldolgozásra, majd az erjesztés hőmérsékletét a pince adja.

A borkészítés nálunk mindig családi hagyomány volt. A pincét még az ükszülők építették, mely az évek során folyamatos felújításon ment és megy át. A szőlő művelés és a borkezelés alapjait szüleinktől és nagyszüleinktől sajátítottuk el. Általuk szerettük meg ezt a mesterséget, ők tanították meg tisztelni a szőlőt és a bort. A borainkhoz felhasznált szőlő a töki Nyakas-hegy oltalom alatt álló részéről az Elletések - düllőről származik. Jelenleg 1/3 hektáron kézi műveléssel gazdálkodunk, családommal. Rajta Cserszegi-fűszeres, Olaszrizling, Zweigelt, Kékfrankos, Merlot és Kadarka fajtákkal. A szőlő hagyományos kézműves technológiával kerül feldolgozásra, majd az erjesztés hőmérsékletét a pince adja. Hideg pince lévén, az alacsony hőmérséklet következtében a gyümölcsösség boraink legfőbb jellemzője.


Hasonló találatok

Járfás pince

Tök, Aligvárom pincesor

Aligvárom pincesor

Bővebben

Szoó Pince

Tök, Aligvárom pincesor

Aligvárom pincesor

Bővebben

Palóc Pince

2072 Zsámbék Szuszogó pincesor

Szuszogó pincesor

Bővebben

Szakács Pince

Tök, Gyopár utca 1280, 2073

Pincénk és szőlő ültetvényeink Tökön (Etyek-Budai Borvidék) a Nyakas-tetőn találhatók. Előzetes bejelentkezés után boraink egész...

Bővebben

2072 Zsámbék, 
Akadémia utca 3. (Tourinform Zsámbék iroda) • +36 30 649 8899 • info@zsambekinfo.hu