Zsámbék medence

Adventi programok a Tourinformoktól

Adventi programok a Tourinformoktól

 Sajtóközlemény

Több mint száz adventi programmal készültek a Tourinformok

Budapest, 2023. december 1.A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) felhívására 41 Tourinform iroda csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amelynek keretében a négy adventi hétvégén 114 programmal várják az érdeklődőket. Az ünnepi várakozás időszakát országszerte adventi városnézésekkel, tematikus sétákkal teszik még meghittebbé a Tourinformok.

Az MTÜ szakmai koordinálásával működő 90 tagú hálózat irodáinak közel fele vállalkozott arra, hogy az ilyenkor elérhető amúgy is gazdag programkínálat még színesebb és a karácsonyt megelőző hetek hangulata még ünnepibb legyen.

Az egész család számára minőségi időtöltést kínáló események december 1. és december 23. között lesznek elérhetők. Ezek többségén ingyenesen lehet részt venni, a szervezők csupán előzetes regisztrációt kérnek. A programok túlnyomó része tematikus, vezetett gyalogos városnézés és adventi témájú séta lesz.

A kezdeményezésbe bekapcsolódott Tourinformok országosan elérhető adventiséta-kínálata a csodasmagyarorszag.hu oldalon található. Az érdeklődők a programot szervező Tourinform irodáknál regisztrálhatnak és kérhetnek további tájékoztatást.

Zamárdiban például kürtőskaláccsal ajándékozzák meg a sétán résztvevőket, akik betekintést nyerhetnek a halászlé készítésébe, majd meg is kóstolhatják azt, miközben egy koncertet is élvezhetnek forralt bor vagy meleg tea társaságában. Mohácson játékos kincskereső túrára invitálják a gyerekeket, akik hét elrejtett „busó-mikulás” matrica nyomába eredhetnek a városban. A megtalált matricákról készült fotókat a Tourinform Mohács Facebook-oldalára beküldők között ajándékcsomagot sorsolnak ki. Zalakaroson a városi séta előtt a tourinformosok irányításával mindenki elkészítheti saját adventi lámpását, amivel a séta során bevilágíthatják az útjukat. Debrecenben „Mesélő falak” elnevezésű belvárosi street art sétára hívja az érdeklődőket a Tourinform iroda, a séta résztvevői előtt pedig feltárulnak a falfestmények mögött rejlő helytörténeti érdekességek. Esztergom ízes utazásra invitálja a látogatókat, akik az új piac ízeit kóstolva megismerkedhetnek a kereskedők, őstermelők egyedi történeteivel is. Egy másik túrájuk pedig a város egykori híres lakójának otthonát bejárva a Babits család karácsonyait ismerteti meg a látogatókkal. Gödöllőn az uralkodócsalád ünnepi szokásait tárják az érdeklődők elé a kastély környékét felfedező sétán.

  

További információ:

A Magyar Turisztikai Ügynökség

A turizmus Magyarország stratégiai fontosságú ágazata. 2022-ben mintegy 100 ezer vállalkozás működött ezen a területen, amelyekben több mint 400 ezer munkavállaló dolgozott. Tavaly 14 millió vendég közel 40 millió vendégéjszakát töltött a hazai szálláshelyeken, az ágazat a GDP mintegy 12 százalékát állította elő. A turizmus versenyképességének erősítése érdekében jött létre 2016-ban a Magyar Turisztikai Ügynökség, a turisztikai ágazat kormányzati szervezete. Feladata a turizmusfejlesztés irányítása, stratégiájának meghatározása, a hazai és a küldőországokban folyó szakmai munka koordinációja, az országmárka fejlesztése, belföldi és nemzetközi kommunikációs és értékesítési kampányok lebonyolítása. Az MTÜ a hazai szakmai szervezetekkel együttműködve végzi feladatát, növeli Magyarország turisztikai versenyképességét, és aktívan hozzájárul ahhoz, hogy országunk még vonzóbbá, élményekben gazdagabbá váljon mind a külföldi, mind a belföldi utazók számára. Stratégiai cél, hogy hazánk Közép-Európa vezető turisztikai desztinációjává váljon, valamint, hogy az ágazat GDP-hez való közvetlen és közvetett hozzájárulása 2030-ra 16 százalékra növekedjen.

További információk és térségi trendriportok: igyutazunk.hu

 

Adventi programok a Tourinformoktól

Program ajánlatok

VIII. ZSÁMBÉKI BLUESPIKNIK

2024.07.26. 16:00 - 2024.07.28. 12:00
VIII. ZSÁMBÉKI BLUESPIKNIK

Hasonló találatok

Tourinform Zsámbék Nyitva tartás

Tourinform Zsámbék Nyitva tartás

Nyitvatartás főszezonban 2024.06.03.-2024.08.31. között: hétfő: ZÁRVA kedd-péntek: 08:00-17:00 szombat: 08:00-12:30 (előadásnapokon 13:30-18:00) vasárnap: 08:00-12:30 (előadásnapokon 13:30-18:00) Nyitva tartás főszezonon kívül: hétfő-péntek: …

2024-es évad

2024-es évad

Zsámbéki Nyári Színház  2024. PROGRAM Június 29. A KELLÉKES / KERN ANDRÁS 30. A KELLÉKES – ESŐNAP Július 12. HÁRMASOLTÁR …

Városi séta letölthető feladatlappal - Városnéző séták vezetéses árai csoportoknak

Városi séta letölthető feladatlappal - Városnéző séták vezetéses árai csoportoknak

  A szabadidő hasznos eltöltése Zsámbék város nevezetességeinek megismerésével. A gyalogos séta során játékos formában lehet ismeretet szerezni a történelem …

A medence bástyája Zsámbék – Turisztikai fejlesztés a Zsámbéki-medencéért

A medence bástyája Zsámbék – Turisztikai fejlesztés a Zsámbéki-medencéért

Projekt megnevezése: A medence bástyája Zsámbék – Turisztikai fejlesztés a Zsámbéki-medencéért Projekt azonosító: TOP_PLUSZ-1.1.3-21-PT1-2022-00043 Kedvezményezett: Zsámbéki-medence Idegenforgalmi Egyesület A támogatási …

go to top