Túraútvonalak

Zsámbéki-medence Idegenforgalmi Egyesület

Keress és láss!

Kalandpark - Budakeszi

Rate this item
(0 votes)
  • Település: Budakeszi
  • Cím: 0210/8 hrsz,2092
  • GPS: 47.525138, 18.924090

Testközelben a természettel

Magasságot és izgalmakat kedvelő kalandorokat várunk a Budakeszi Vadaspark kalandparkjába! A legbátrabbak a mélységre és gravitációra fittyet hányva teszik meg a kalandokkal és legyőzendő akadályokkal teli kötélpálya utat fától-fáig, amely nem mindig olyan egyszerű, mint amilyennek alulról látszik…

A Kalandpark gyönyörű, erdei környezetben, öt különböző nehézségű pályával várja a mászni, csüngeni, lógni, függeni és csusszanni vágyókat. A kicsiknek (110-140 cm között) a B pálya, a nagyobbaknak (140 cm fölött) a B, C és F pálya áll rendelkezésükre. Az E pályát csak 18 év feletti, az extrémebb kalandokat kedvelő, vállalkozó kedvű vendégeink vehetik igénybe. Az F pálya platformjairól csak csúszva lehet átjutni a másikra, de azt elég gyakran és technikásan.

A mászás előtt egy alapos felkészítés vár mindenkire a pályák használatával kapcsolatban. A kollégák a tanulópályán, gyakorlatban mutatják meg a hevederek, csúszkák használatát, és a legfontosabb szabályokat is elmondják, melyeket mindenkinek szigorúan be kell tartania, aki a pályákat használni szeretné.

Pályák leírása:
B – Gyerek pálya, 110-140 cm magas gyerekeknek – a pálya kb. egy méterrel a föld fölött megy, a szülők a végigkísérhetik a gyerekeket a mászás közben, segítve a kicsiket, ha esetleg egy kis bizonytalanság miatt elakadnának a kicsik. A pálya talán legkedveltebb része a kis házikó, amibe beleülve átcsusszannak a kis kalandorok a következő dobogóra, vagy a mászó-fal, ahol igazi Pókembernek érezhetik magukat a gyerekek.
C – Junior pálya, 140 cm feletti testmagasság – a pálya 2,5 méter magasságban húzódik, a jelentkezők kipróbálhatják magukat Tarzanként liánról liánra haladva, kedvelt akadály a gurulós henger, vagyis a medvehordó, a birodalmi lépegető, vagy a gólyaláb.
D – 14 év felett, és 140 cm felett (14 év alatt csak szülői felügyelettel) – a pálya kb. 6 méter magasan található a fák lombjai között, ahonnan lenézve bizony igen aprónak tűnnek a földön maradt nézelődők. A vietnámi híd, a függő gerenda, a lajhár-csúszás és a medvehordó igazi kihívás a bátor jelentkezők számára. A hosszabb lecsúszó szakaszon a beülőt is használni kell, a több méteres siklás közben nevetve sikítani természetes.
E – 18 év felett – a pálya meghódításához igazi erőnlét szükséges, már a megközelítése is extrém, a kb. 6-8 méter magasan található első platformra egy óriási kötélhálón kell felmászni. Ebből a magasságból szétnézve, madártávlatból igencsak térképnek tűnik a táj… A papagáj hinta, kengyel mester, vagy a többi akadályt legyőzni igazi kihívás a felnőttek számára.
Az F pálya platformjait csak csúszópályák kötik össze.

Bátor és kevésbé bátor jelentkezők is jöhetnek, a lényeg, hogy tériszonyt aznap senki se hozzon magával!

Read 756 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.