Túraútvonalak

Zsámbéki-medence Idegenforgalmi Egyesület

Keress és láss!

Budakeszi Vadaspark

Rate this item
(0 votes)
  • Település: Budakeszi
  • Cím: 0210/8 hrsz,2092
  • GPS: 47.525138, 18.924090

Testközelben a természettel

A Budakeszi Vadaspark alapvető célja, hogy bemutassa a Magyarországon élő vadfajokat és ezt az élményt egy komplex attrakcióvá alakítva ráirányítsa a látogatók figyelmét a természet szépségeire, illetve a környezettudatos gondolkodásra.
Az egykori pihenőerdő területén létrehozott vadasparkban a vadon élő állatok természetes élőhelyeiken figyelhetők meg. Ugyanakkor az intézmény sokrétű családi szabadidős- és sportlehetőséget kínál. Szakszerűen kijelölt sétautakról, magaslesekről láthatók az emberekhez szelídülő vadak: szarvasok, őzek, vaddisznók, és kisebb-nagyobb ragadozók is. A karámokban sokféle vad közelről is megszemlélhető.
Közel 30 hektáron, csodálatos természeti környezetben tekinthető meg a hazai erdők szinte teljes ökoszisztémája. A látogatók olyan természeti környezetben találják magukat, ahol feltöltődhetnek, új ismereteket, élményeket szerezhetnek.
Az érkezőket a Szilfa-tisztás fogadja rönkvárral, gyeplabdapályával és színpaddal. A vadaspark területén gépjárműparkoló, pihenőpark, tűzrakó helyek is találhatók, illetve túraútvonalak indulnak innen.
A Budakeszi Vadaspark elsődleges feladata a Buda környéki erdők élővilágának valamint Magyarország más részein, illetőleg az Európában őshonos fajok nagyközönséggel való megismertetése. A természeti értékeket lehetőség szerint eredeti formájában, helyén és érintetlen állapotában őrizzük és mutatjuk be. A bejárattól néhány méterre a park középső részén, a természetes élőhelyükön ritkán megfigyelhető állatok- madarak, farkasok, kisragadozók, rágcsálók életét lehet tanulmányozni. Rövid sétával lehet eljutni a nagyvadak bemutatóihoz és a Vadaspark legmagasabb pontján épített kilátóhoz. A vadasparki kilátóról teljes körkilátás nyújt gyönyörködtető élményt a Hárs-, a Hármas-határ-, a Csiki-, a Kakukk-, a Pozsonyi-, a János-, és a Fekete-hegyek irányába.

Végleges nyári nyitva tartás: 03.30.-tól
hétköznap 9:00-17:00-ig, 17:30-ig lehet a parkban tartózkodni
hétvégén és ünnepnapokon 9:00-18:00, 19:00-ig lehet a parkban tartózkodni.

A Budakeszi Vadaspark honlapja

Read 738 times
More in this category: Sasfészek-tó »

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.