Természeti kincsek

Zsámbéki-medence Idegenforgalmi Egyesület

Keress és láss!

Erdei piac - Budakeszi

Rate this item
(0 votes)
  • Település: Budakeszi
  • Cím: Hidegvölgyi Erdei Pihenőhely és Parkoló
  • GPS: 47.530131, 18.868241

Az „Erdei Piac – Kóstolj és kirándulj!” nevet viselő új kezdeményezés, a Mozgó Piac Program a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Pilisi-Parkerdő Zrt. összefogásával valósult meg. A régi piacok önfeledt közösségépítő hangulatát, a természet szépségét és rekreációs erejét, valamint a magyar kistermelők által szolgáltatott minőségi portékákat egy, a Parkerdő által nemrégiben felújított helyszínen sikerült egyesíteni.

A tudatos fogyasztást és a természetes eredetű élelmiszereket népszerűsítő kezdeményezés eddig is különleges helyszíneken bukkant fel (irodaházakban, plázákban, állatkertekben), erdőszélen először 2015. június 7-én szervezték meg, nagy sikerrel. A havi rendszerességgel, vasárnaponként lebonyolított Erdei Piac helyszínéül a Budakeszi és Telki között található Hidegvölgyi Erdészlak parkjára esett a választás, melynek felújítását a Pilisi Parkerdő Zrt. 2014. októberében fejezte be, a látogatók rendelkezésére bocsátva a megszépített erdei pihenőhelyet és parkolót.

A szervezők azzal a céllal hívták életre az Erdei Piacot, hogy a természetjáró és erdőkedvelő kirándulók, illetve Budakeszi és környékének lakosai megismerjék az erdő-mező kincseit, közvetlenül a termelőktől vásárolhassanak adalékanyagmentes, egészséges, kis- és őstermelői termékeket, továbbá egy felhőtlen napot tölthessenek a szabadban, kirándulással és gasztronómiai élményekkel egybekötve. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara védjegye pedig garanciát jelent arra, hogy többek között a kézműves sajtok, sörök, lekvárok, szörpök, hústermékek, füstölt áruk, pisztrángok, sült kolbászok, gyümölcsök, zöldségek, gyógynövények, illetve zöldfűszerek valóban elsőrangú és hazai forrásoktól származzanak.

Az Erdei Piac – különleges helyszíni adottságaiból fakadóan – sokkal többet kínál egy hagyományos piacnál: a szervezők mindent megtesznek, hogy a többségben családostul, gyerekekkel érkező látogatóknak valóban egy felejthetetlen programforgatagban lehessen részük. A piaci standokon roskadozó finomságok és a gasztronómiai élmény mellett így hintaágyakat, homokozót és mászófalat is találhatnak az érdeklődők, de a helyszínen főzésre, kézműveskedésre, továbbá szalonnasütésre is van lehetőség, melyhez például a finom szalonnát közvetlenül a termelőktől helyben is be lehet szerezni.

Read 958 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.